ART

CIRCLING ROOTS

2022.06.10

"Magyarország és Lengyelország két örökéletű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele." (Stanisław Worcell lengyel politikus, politikai gondolkodó és publicista idézete, 1849).

Elkészültek a közmédia első, hangban restaurált, régi szinkronos filmjei. A Rádióarchívum munkájával A hét mesterlövész, a West Side Story és a Legénylakás hangsávjai újulhattak meg.

A Searchlight Pictures felfüggesztette az Aziz Ansari, Seth Rogen és Bill Murray főszereplésével készülő Being Mortal (Halandónak lenni) című új film forgatását, mivel nem megfelelő viselkedés miatt bepanaszolták Murray-t.

A MÁV Szimfonikus Zenekar a 2021/22-es évad tavaszi hónapjaiban is olyan sikeres és nemzetközileg elismert vendégművészekkel ad közös hangversenyeket, akiket a klasszikus zene rajongói szeretnek és tisztelnek a világban, de Budapesten ritkábban találkozhat velük a közönség.

John Legend lemondta nyári budapesti koncertjét. A többszörös Grammy-díjas soul-R&B előadó június 30-i fellépése, amely a Sportarénában lett volna, az ukrán-orosz háború miatt marad el.