ART

Az iLAND egy tipikus régi-új formáció, hiszen az alcímben felsorolt kiváló zenészek többsége ismerős lehet a hazai progresszív rock egyik kulcszenekara, az East utolsó felállásából.

Ilhwa Kim dél-koreai művész úgy írja le a meditatív reliefszerű alkotásait, mint az élő építészetet, "egy élő növényt vagy fát egy városi térben".

A közönség sokáig úgy hitte, az ütőhangszeres muzsikusnak nincs más dolga, mint néha jól odasózni a verővel a nagydobra.

A street art olyan vizuális művészet , amelyet nyilvános helyeken hoztak létre a nyilvánosság számára. A "független művészet", a "poszt-graffiti", "neograffiti" és a gerillaművészet kifejezésekkel hozták kapcsolatba.

A Siemens Zrt. hazánk ismert graffitiművészét, TakerOne-t kérte fel arra, hogy színesebbé varázsolja a vállalat egyik csupafehér lépcsőházát.

A kiállítás négy művész részvételével, egy nemzetközi együttműködéseként valósult meg itt az Art Salon Contemporary-ban.

Az istenhitek rekonstrukciója az írás feltalálása előtti korokból mindig feltételezéseken alapul. Csak nagyon ritkán található az őskori régészeti leletekkel együtt valamiféle jel, mely utalna rá, hogy melyek voltak a velük kapcsolatos hiedelmek.

1962. július 9-én rögzítette Bob Dylan a New York-i Columbia Recordsnál Blowin' In The Wind című, kultikus szerzeményét. A dalt most a szerző-énekes újra rögzítette alkotótársával, T Bone Burnett-tel, s a Christie's múlt heti aukcióján a felvétel közel 1,5 millió fontért kelt el.

Az incidens a Hieronymus Bosch és követőinek munkáit bemutató tárlaton történt. Az érintett kép nem a németalföldi mester alkotása, és nem is sérült végzetesen.