ART

Az 550 éve, 1473. június 5-én befejezett első magyar könyvre, ezen belül is főként Hess András munkásságára emlékeztek a Magyar Kultúra magazin könyv témájú lapszámának bemutatóján az Országos Széchényi Könyvtárban hétfő délután – számolt be a Helyőrség.ma.

A díszvendég Catherine Deneuve, az eddigi talán legfiatalabb zsűri elnök a svéd Ruben Östlund, a nyitófilm pedig a Jeanne du Barry volt, Johnny Depp főszereplésével.

Különleges installáció bukkant fel Budapesten, a Millenáris területén található Széllkapu Parkban május 18-án, csütörtök hajnalban. A 1,5 méter magas és 1,5 méter széles, közel négytonnás jégkocka az idei nyár talányát rejti.

Az iLAND egy tipikus régi-új formáció, hiszen az alcímben felsorolt kiváló zenészek többsége ismerős lehet a hazai progresszív rock egyik kulcszenekara, az East utolsó felállásából.

Ilhwa Kim dél-koreai művész úgy írja le a meditatív reliefszerű alkotásait, mint az élő építészetet, "egy élő növényt vagy fát egy városi térben".

A közönség sokáig úgy hitte, az ütőhangszeres muzsikusnak nincs más dolga, mint néha jól odasózni a verővel a nagydobra.

A street art olyan vizuális művészet , amelyet nyilvános helyeken hoztak létre a nyilvánosság számára. A "független művészet", a "poszt-graffiti", "neograffiti" és a gerillaművészet kifejezésekkel hozták kapcsolatba.

A Siemens Zrt. hazánk ismert graffitiművészét, TakerOne-t kérte fel arra, hogy színesebbé varázsolja a vállalat egyik csupafehér lépcsőházát.

A kiállítás négy művész részvételével, egy nemzetközi együttműködéseként valósult meg itt az Art Salon Contemporary-ban.