100-ból 96 felhasználót meggyőzött az építőipari digitalizáció sikercége

2022.02.16

Jó vagy nagyon jó tapasztalatokról számolt be a PlanRadar építőipari, épületüzemeltetési szoftver felhasználóinak 96 százaléka a bécsi székhelyű cég valamivel több mint 3000 válaszadó bevonásával készített átfogó európai felmérésében. 

Az elégedettséget az is jól mutatja, hogy a résztvevők elsöprő többsége, 95 százaléka újabb projektjeiben is szívesen használná a terméket, amely a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át az épületek fenntartásáig biztosítja a folyamatok teljeskörű digitalizációját, amivel minden szakaszban időt és pénzt lehet megtakarítani. A felhasználók a Magyarországon is elérhető szoftver legfontosabb előnyei közül az elképzeléseikhez és elvárásaikhoz igazodó nagyfokú rugalmasságot és a könnyű kezelhetőséget emelték ki.

A megkérdezettek (zömmel kis és középvállalkozások, 18 százalékban ezer főnél többet foglalkoztató nagyvállalatok) 58 százaléka a hagyományos adatgyűjtési és adatfeldolgozási módszerről - toll és ceruza vagy Excel - váltott PlanRadarra, elsősorban azért, hogy a folyamatok digitalizációjával időt és így pénzt takarítson meg. A számítás a felhasználók meghatározó többségénél bevált. A válaszadók 87 százaléka a hibakezelésben, 79 százaléka a feladatok létrehozásában, elosztásában és nyomon követésében, 77 százaléka a helyszíni bejárásoknál és ellenőrzéseknél számolt be jelentős időnyereségről.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók kétharmada az eredetileg tervezettnél több területen használja ismeri fel a szoftver alkalmazásával járó sokoldalú előnyöket. Első körben a legtöbben (a felhasználó háromnegyede) a kivitelezési hibák kezelésre vetette be a terméket, amelynek alkalmazását a későbbiekben kiterjesztette egyebek között a projektdokumentációra, a helyszíni ellenőrzésekre, az auditokra és a dokumentumkezelésre is.