A Wizz Air légiutas-kísérői és pilótái számára bevezeti a rögzített munkarendet

2022.09.30

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága bejelentette, hogy mostantól a pilóták és légiutas-kísérők számára is elérhetővé teszi a rögzített munkarendet.

A rögzített beosztásnak köszönhetően hosszútávon is kiszámíthatóbbá és tervezhetőbbé válik a munkarend, így a Wizz Air új kezdeményezése a légiszemélyzet munkahelyi és magánélet közti egyensúlyára is kedvező hatást gyakorolhat. A légitársaság az új munkarendet 2022 októberétől fokozatosan vezeti be a nagyobb bázisain, majd hat hónapon belül a Wizz Air Group teljes egészében. A rögzített munkarend kialakításakor külön figyelmet fordítottak arra, hogy az megfelelően tudja támogatni a jövőbeli folyamatos és ambiciózus fejlesztési tervekhez is.

A Wizz Air természetesen továbbra is lehetőséget biztosít arra, hogy a hajózószemélyzet azon tagjai, akik jobban szeretik a jelenlegi, rugalmas munkarendet ezen túl is rugalmas beosztásban dolgozzanak. Számukra a beosztásuknak megfelelő mértékű kompenzációt ajánl fel a légitársaság.

"Örömmel várjuk, hogy a jelenlegi és leendő kollégák egyéni preferenciáik alapján szabadon válasszák ki a jövőbeli munkarendjüket. Hiszem, hogy ezzel még inkább támogatni tudjuk kollégáink munka és magánélet közötti egyensúlyát, és így a Wizz Air még jobb munkahellyé válhat" - mondta Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója.

A Wizz Air nemcsak utasként, de munkatársként is szívesen látja a fenntarthatóság iránt szenvedélyesen elkötelezett fiatalokat, akik csatlakozhatnak egy dinamikusan fejlődő légitársaságához.