"Azt gondolom, hogy a munkakultúrában kell még a cégeknek fejlődni"

2022.06.04

Az euJobs HR-Group jó néhány partnerénél több száz ukrán munkavállaló dolgozik. A cégvezetőkkel egyeztetve eltökélt szándékuk, hogy az ittlévő dolgozókat mindenben támogassák. Többek között az ukrán helyzetről, illetve egyéb toborzási lehetőségekről beszélgettünk Pataki Zoltánnal, a cég elnökével, valamint Tóth Renátával marketing kommunikációs vezetővel.

Pataki Zoltán: Hirtelen jött a helyzet és gyorsan kellett reagálni, ezért az ukrán munkavállalók részére létrehoztunk egy landing oldalt, www.segitünk.eujobs.hu néven. Az ideérkező elsősorban női ukrán állampolgároknak próbálunk munkalehetőséget biztosítani, illetve tájékoztatni őket a lehetőségekről.-

-A cégek, akik munkát adhatnának a számukra megtalálnak benneteket, vagy ti keresitek őket?

-Kölcsönösen keressük egymást. Tudnunk kell, hogy milyen munkakörökben és időben akarnak munkát vállalni az emberek és ehhez próbálunk olyan cégeket keresni, akik nyitottak az együttműködésre. A meglévő partnereink biztosítottak arról, hogy továbbra is foglalkoztatnak ukrán munkaerőt. A legtöbbnél jellemzően férfiak dolgoznak , akikhez most megérkezett a család. Nyilván nem lehet elvárni a vállalatoktól, hogy ilyen sebességgel alakítsák át a működésüket, viszont arra biztatok minden céget, hogy legyen részükről nyitottság. Az elkövetkező időszaknak fontos feladata lesz, hogy az itt lévő ukrán személyek részére valamilyen munkalehetőséget biztosítsunk. Most közös érdek, hogy segítsük őket munkához jutni.

-A nők milyen munkát vállalhatnak?

-Elsősorban az a kérdés, hogy ők milyen munkát vállalnának. Az első tapasztalataink szerint könnyű fizikai munkát szeretnének vagy bármilyen betanított munkát, ehhez voltak szokva korábban is. Persze vannak köztük, akiket az irodai adminisztráció érdekelne. Nagyon sokan nem beszélnek csak ukrán nyelven, ami megint kihívás lesz, mert lehet hogy a potenciális foglalkoztatónál ez a rész még nincs kialakítva. Biztosat még nem tudok mondani, mert a teljes adatbázis leszűrése nem történt meg.

-Beszéljünk egy kicsit a toborzási felületeitekről. Milyen platformokat használtok?

-Tóth Renáta: Vannak hagyományos felületeink, mint a közösségi média, illetve munkaügyi központokban, iskolákban toborzunk. Azt gondolom, hogy olyan mértékben átalakulóban vannak a toborzási trendek, illetve a felhasználók média-, és internetfogyasztási szokásai, hogy erre nagyon gyorsan kell reagálni. Ezért hoztunk be új felületeket, mint például a Tik-Tok, ahol a fiatalabb generációt tudjuk elérni. Itt olyan videókat hozunk létre, amelyek a toborzást, illetve a koordináció munkáját elősegítik.

-Mert, hogy fiatalokkal is foglalkoztok?

-T.R: Így van. A cégcsoport első körben diákfoglalkoztatással indult, jelenleg diákokat, nyugdíjasokat és felnőtteket foglalkoztatunk. Tehát 16 éves kortól egészen 99 éves korig bezárólag mindenkinek tudunk munkát biztosítani, illetve minden partneri megkeresésre tudunk valami megoldással szolgálni.

PZ: Mi komplex HR szolgáltatást nyújtunk és valóban a különböző korosztályokkal különbözőképpen kell foglalkozni. Az elmúlt időszakban ez is folyamatosan változott, ehhez kapcsolódóan kell szinte évről-évre vagy hónapról hónapra újra gondolni a toborzási csatornát, hogy melyik célcsoportot melyik munkavállalói közösséget, hogy tudjuk elérni. Ha valakinek elakadása van és csak egy időszakra szeretne új munkát, mondjuk fél évre, 1 évre, akkor pont jó, hogy HR szolgáltatón keresztül kezd el dolgozni, mert lehet, hogy egy újabb színfolttal gazdagodhat.

A diákok havonta, 2 hetente próbálnak ki újabb munkalehetőséget, mert szeretnének rájönni, hogy mihez van affinitásuk. A pályamódosítók végig dolgoztak egy hosszabb időszakot és valami teljesen mást szeretnének csinálni. A nyugdíjasok esetében nagyon szeretném, hogy a cégek nyissanak, hogy a náluk lévő tudás átadás megtörténjen. Ők nem feltétlenül teljes munkát keresnek, hanem 4-6 órásat, heti 1-2 napot.

Valóban munkaerő hiány van. Ehhez egy HR szolgáltató tudja a legjobb megoldást nyújtani, hiszen sokkal jobb rálátása van a munkaerőpiacra, sokkal nagyobb körből tud meríteni és a trendeket ismerve segíteni.

-Mint említettétek a harmadik országbeliek foglalkoztatása a legújabb cél nálatok.

-P.Z: Remélem pár hónap múlva arról tudok beszámolni, hogy az első munkavállalók megérkeztek és az integrálásuk megkezdődött. Azért komplexebb ez, mert a munkaadót is fel kell készíteni az adott országbeliek fogadására. A mi cégünk mindent előkészít, például az engedélyeket és egyéb papírokat, de a munkahelyi integrációban is felkészítjük a partnereket és az ideérkező munkavállalókat is igyekszünk előre informálni. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy előszűrt munkavállalók érkezzenek hozzánk és mindenki elégedett legyen.