Csökken a Teslák ára

2023.06.13

A Tesla a szakértői találgatásokat követően hivatalosan is megerősítette a 2023-as első negyedévi szállítási és termelési számait – számol be az Electrek. Mindkét érték esetében új negyedéves rekord született, az eredmények messze felülmúlták a várakozásokat. 

Hiába a cég energetikai portfóliójának nehézségei, úgy tűnik, az elektromos autók piacát tekintve a vállalat továbbra is megállíthatatlan. Ahogy minden negyedév végén, úgy most is komoly találgatások zajlottak a lehetséges eredményekkel kapcsolatban. Mivel a közelmúltban jelentős áresések zajlottak, miközben a kapacitás felfutott, a Wall Streeten komoly elvárásokat támasztottak a Tesla negyedévével kapcsolatban. Az elemzők többsége arra jutott, hogy 2023 első három hónapjában körülbelül 420 ezer járművet szállíthatott le a gyártó. A Tesla április 2-án erősítette meg az értesüléseket a közzétett hivatalos termelési és szállítási eredmények révén.

A vállalat adatai alapján az első negyedévben 422 875 leszállított járművel sikerült felülmúlni a vonatkozó várakozásokat. "Az első negyedévben több mint 440 ezer járművet gyártottunk, valamint több mint 422 ezer darabot szállítottunk le" – olvasható a cég közleményében. Az autógyártó ezzel megdöntötte az előző, 2022 negyedik negyedévében elért 405 ezer járműves korábbi rekordját.

(Forrás: Ökodrive)