Januártól adómentes lesz a céges e-kerékpár

2021.12.07

Átalakulóban vannak a munkába járás trendjei - 1500 elektromos bringát helyezne ki a Hellovelo.

Nagymértékben növekedhet a kerékpározók aránya, illetve akár a munkába járás trendjei is megváltozhatnak annak a 2022. január 1-jével életbe lépő jogszabály-módosításnak a hatására, amely lehetővé teszi a cégek számára, hogy adómentesen biztosítsák munkavállalóik számára az elektromos kerékpárok magáncélú használatát. A pandémia nyomán eleve rengetegen nyergeltek át biciklire, ez a trend most tovább erősödhet. Az e-kerékpárok bérbeadásával és teljes körű üzemeltetésével foglalkozó Hellovelo magyar startup hosszú távon 1500 kétkerekűt helyezne ki a piacra.

Adómentesen, vállalati juttatásként biztosíthatnak a cégek elektromos kerékpárt dolgozóiknak magáncélú használatra a jövő évtől. A 2022. január 1-jétől életbe lépő jogszabály-módosítás értelmében emellett a munkavállalók cafeteriaelemként, maguk is igényelhetnek e-kerékpárt, amennyiben az adott vállalat felveszi az e-kerékpárt a választható cafeteriajuttatások listájára. Magyarország már a pandémia előtt is előkelő helyen állt a kerékpárhasználatot illetően az Európai Unióban - az Eurobarométer legutolsó témában készült felmérése szerint Hollandia és Dánia mögött a harmadik "legbringásabb" nemzet voltunk -, és ez a trend a világjárvány nyomán csak tovább erősödött

A magyar startup, amelynek hosszú távú célja, hogy 1500 e-kerékpárt helyezzen ki hazánkban. A 2020-ban alakult vállalkozás elektromos kerékpárok bérbeadásával és teljes körű üzemeltetésével (szerviz, assistance, töltési és tárolási lehetőség kiépítése, stb.) foglalkozik, és robbanásszerű növekedést vár a következő években.