Hatodik üteméhez érkezett a Blaha Lujza tér felújítása

2021.09.06

Az autóval közlekedők továbbra is irányonként két sávot használhatnak a Rákóczi úton. 

Ez az utolsó szakasza a kereszteződésben a forgalomkorlátozással járó munkáknak. Új forgalmi rend lép életbe szeptember 6-án, hétfőn a Blaha Lujza térnél: a belső és a külső sáv helyett irányonként a belsőket használhatják az autóval közlekedők. Ugyanúgy két-két sávon haladhat a közúti forgalom, mint a felújítás ötödik ütemében, csak hétfőtől másik sávokon. A Nagykörúton továbbra is irányonként egy sáv járható.

A térhez csatlakozó Márkus Emília utca és Somogyi Béla utca lezárása változatlan, a Stáhly utcában, valamint a Kőfaragó utcában is megfordított forgalmi rend szerint haladhatnak az autóval közlekedők.

A Somogyi Béla utca Stáhly utca és Kőfaragó utca közötti szakaszán - a Nagykörút felőli oldalon - a felújítás miatt a negyvenöt fokos parkolás helyett párhuzamos parkolás van érvényben.

A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja, illetve a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is folytatják a felújítási munkákat - közölte a BKK.