BUSINESS

A generációk között fontos a hatékony együttműködés a pozitív munkahelyi légkör szempontjából. A Get Work podcast kapcsolódó epizódjában Steigervald Krisztián generáció kutató nyilatkozott a témában. (A podcast a cikk alján hallgatható meg!)

A rohamtempóban zajló technológiai fejlődés és a kiszámíthatatlan geopolitikai helyzet is komoly fenyegetettséget jelent a vállalatok számára – mutat rá az EY 1200 vezérigazgató (CEO) bevonásával készült nemzetközi kutatása. A döntéshozók rekordközeli arányban terveznek vállalati felvásárlásokat, hogy felkészítsék szervezetüket a kihívásokra.

Jelenleg 80-100.000 a betöltetlen állás, így a hatékony toborzásnak kulcsfontosságú szerepe van a vállalatok számára.

Több mint harminc év telt el a rendszerváltás óta és az akkori "vállalkozói boom" során keletkezett cégek alapítói szinte kivétel nélkül férfiak voltak. Ezek a cégvezetők nagyrészt most érik el a nyugdíjkorhatárt, ám a várakozások szerint hamarosan fele-fele arányban ülhetnek női cégvezetők a döntéshozói székekbe. Nőként azonban egészen más...

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma és a Pannon Egyetem 2023. június 12-én Veszprémben. ( A témához kapcsolódó podcast a cikk alján hallgatható meg!)