A mesterséges intelligencia területén épít hosszú távú partnerséget a UCC

2024.01.18

A Miskolci Egyetem (ME) és a United Call Centers Kft. (UCC) stratégiai keretmegállapodást írt alá a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó együttműködésről. 

A közös projekt kiemelt célja, hogy a Miskolci Egyetem MI-hoz kapcsolódó képzéseit, egy, a területen már sikeresen működő vállalat gyakorlati tudásával gazdagítsa, ezzel hozzásegítve a hallgatókat a piacon rendkívül értékes tudás megszerzéséhez.

A megállapodás alapján a United Call Centers és a Miskolci Egyetem szakemberei közösen dolgoznak majd azon, hogy a hallgatók megismerjék a legújabb MI trendeket és technológiákat is. Az együttműködés során a hallgatóknak lehetősége nyílik arra is, hogy a UCC-nél gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek, és a vállalat szakemberei által támogatott képzéseken vegyenek részt. A legtehetségesebbek számára pedig akár karrierlehetőséget is hozhat a közös munka – áll a közleményben.

A United Call Centers és a Miskolci Egyetem között hosszú távú stratégiai partnerség jön létre, amelynek célja a legmagasabb színvonalú oktatási és gyakorlati lehetőségek biztosítása. Emellett a partnerség kiterjed a Miskolci Egyetem adminisztrációs és kommunikációs folyamatainak mesterségesintelligencia-alapú fejlesztésére is.

Juhász Zsolt Máté, a UCC ügyvezető igazgatója elmondta: "A Miskolci Egyetem – tradícióinak megfelelően – elkötelezett híve a gyakorlatorientált mérnökképzésnek, ehhez kívánunk fejlesztéseink és tapasztalataink megosztásával mi is hozzájárulni. Az együttműködés ugyanakkor számunkra is rendkívül hasznos, hiszen olyan szakemberekkel dolgozunk majd együtt, akik sok szempontból eltérő irányból közelítik meg az MI kérdését, ami új dimenziókat nyithat folyamatos fejlesztési tevékenységünkben."