Minden segítséget megad ukrán munkavállalóinak az euJobs HR- Group

2022.03.03

A cég, amely ukrán munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik, az elsők között biztosította segítségéről dolgozóit.

Jó néhány partnerénél több száz ukrán munkavállaló dolgozik. A cégvezetőkkel egyeztetve eltökélt szándékuk, hogy az ittlévő dolgozókat mindenben támogassák. Amennyiben lesznek egyedi kérések, természetesen azokkal is foglalkoznak. Továbbra is számítanak a munkájukra és támogatják őket abban, hogy ezt a helyzetet a lehető legjobban tudják kezelni.

Pataki Zoltán az eujobs- HR-Group elnöke, tulajdonosa
Pataki Zoltán az eujobs- HR-Group elnöke, tulajdonosa

"A mostani helyzet mindenki számára ismeretlen és újszerű. Az első perctől kezdve közvetlen a kommunikáció a munkavállalókkal, a projektmenedzserekkel, illetve a partnerekkel egyaránt. Maximálisan segítünk, amiben csak tudunk. Látjuk, hogy mindenkit máshogy érint a kialakult helyzet." - mondja Pataki Zoltán, az eujobs- HR-Group elnöke, tulajdonosa.

A munkavállalóknak lakásokat, illetve családi házakat bérelnek, 2-3 ágyas szobákban szállásolják el őket, amelyek fürdőszobával, konyhával vannak felszerelve.

A kialakult orosz-ukrán helyzet miatt a szálláshelyek biztosítása mellett anyagi támogatást, orvosi ellátást és szállítást is biztosítanak ukrán munkavállalóik számára. Mindezek mellett próbálják őket integrálni a társadalomba is különböző civil szervezetek és önkéntesek bevonásával.

"Mivel gyorsan változik a munkaerő piac, a cégeknek rövidebb ciklusokban kell gondolkodniuk, ebből kifolyólag sokkal kisebb határidőn belül van szükségük mozgósítható munkaerőre" - mondja Pataki Zoltán elnök.