Megnyílt az Eiffel Műhelyház

2021.10.28

Az új kulturális központ nagy lehetőséget nyit meg az operajátszás számára.

Felavatták a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházát október 25-én - írja az MTI. Az eredetileg 1886-ban, Feketeházy János tervei alapján az Északi Járműjavító területén épült hatalmas csarnokot az utóbbi években teljesen újjáépítették, az egykor a vasutat szolgáló ipari épület a jövőben kulturális helyszínént működik majd.

Saját kulturális identitásunk megerősítésének is fontos pillanata ez - mondta az Eiffel Műhelyház megnyitó ünnepségén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Az Eiffel Műhelyház az évtized egyik legnagyobb kulturális fejlesztése a fővárosban és az országban. Az a több mint 33 milliárd forintos beruházás, amellyel a Műhelyház összesen 33 ezer épített négyzetmétere és 3 hektáros parkja megújult, az első fontos lépés - hangsúlyozta, hozzátéve: ehhez társul hamarosan a Közlekedési Múzeum és egy felsőfokú könnyűzenei oktatóközpont is. 

Az Eiffel Műhelyház nagy lehetőséget nyit meg az operajátszás számára, szintet léphet, magasabbra emelkedhet a nemzetközi mezőnyben is - mutatott rá.