Klímaváltozás a tányérunkon
Az éghajlatváltozás miatt több étterem is elkezdte úgy átalakítani ételkínálatát, hogy az alapanyagokat a környékről szerezze be, lehetőleg helyi termelőktől-írja az Euronews.
Az éghajlatváltozás miatt több étterem is elkezdte úgy átalakítani ételkínálatát, hogy az alapanyagokat a környékről szerezze be, lehetőleg helyi termelőktől-írja az Euronews.
Képzelj el egy madarat, amelyik képes a levegőben szinte mozdulatlanul lebegni, tolatni, vagy akár oldalra repülni, miközben percenként több ezret ver a szíve, és a szárnya akár nyolcvanat csap másodpercenként. Ez nem mese, ez a kolibri, a természet egyik legkülönlegesebb teremtménye.
Amint beköszönt a tavasz, sokunk automatikusan kezdi böngészni a tengerparti szállások kínálatát. Szállodák a horvát partokon, görög szigetek, olasz riviéra. A választék hatalmas, a lelkesedés töretlen. De vajon miért vágyunk ennyire a tengerpartra, és miért érezzük úgy, hogy ez az "igazi" pihenés helye?
Jó néhány helyen 40°C fölé emelkedett a hőmérséklet Dél-Európában, a heves hőhullámok miatt a helyi hatóságok újabb figyelmeztetéseket adtak ki erdőtüzek kockázatával kapcsolatban.
Amikor az ember úgy dönt, hogy elhagyja az otthoni komfortzónát, és egészen Ausztráliáig repül, már sejtheti, hogy ez nem lesz egy hagyományos nyaralás.
A lakberendezés világa is válaszúthoz ért. Folyamatosan termeljük a bútorszemetet, miközben a Föld nyersanyagai végesek. Innen indul a "körkörös dizájn" mozgalom, amelynek lényege, hogy semmi se váljon hulladékká.